Octombrie 22, 2017, 09:59:48
Mesaje noiMesaje noi

  Afişează mesaje
Pagini: [1] 2
1  Serviciu informativ / Cum se desfasoara Serviciile Funerare in anul 2017 / Servicii funerare in concordanta cu legea funerara. Masini autorizate : Ianuarie 05, 2017, 03:34:28
Incepand de anul acesta orice firma de Servicii Funerare Complete trebuie sa detina minim doua autospeciale funerare.
Una dintre ele pentru preluarea decedatilor de la locul decesului, care trebuie sa fie inchisa pentru a nu se vedea nimic inauntru, in interior trebuie sa aiba suprafete ce se pot dezinfecta usor(inox) , iar partea din fata trebuie sa fie delimitata de cea din spate printr-un panou separator, tip duba.
Iar cea dea doua pentru inmormantare , trebuie sa fie o masina de parada , cu geamuri sau nu , tip limuzina funerara (dric) care trebuie sa respecte de asemenea conditiile enumerate mai sus.

Va atasam imagini cu masinile noastre


2  Serviciu informativ / Cum se desfasoara Serviciile Funerare in anul 2017 / Servicii funerare in concordanta cu legea funerara. Morga autorizata. : Ianuarie 05, 2017, 03:09:57
Serviciile funerare de la noi incep sa semene din ce in ce mai mult cu cele din tarile civilizate..
Si cand spunem asta ne referim in primul rand la conditiile de igiena ce trebuiesc respectate de antreprenorii de pompe funebre.
Incepand cu anul acesta , firmele de Servicii Funerare Complete sunt obligate sa detina un spatiu adecvat practicilor de tanatopraxie( cosmetizare si imbalsamare). Pana nu de mult , acestea se faceau la domiciliul clientului in pat , si nu cred ca are rost sa va explic cat de in neregula este ..
Acum fiecare firma trebuie sa detina o morga ce corespunde normelor de igiena prevazute de lege , cum ar fi masa de inox, gresie, faianta , sifon in podea, unitate frigorifica speciala, etc., iar decedatul va fi preluat de la domiciliu si dus la morga mai sus mentionata si va fi prezervat cu ajutorul unitatii frigorifice speciale, pana in ziua inmormantarii sau pana in ziua depunerii la capela, dupa caz.

Va atasam o poza cu morga noastra .


3  Servicii Funerare / Serviciile Funerare in anul 2016 / Firme de Servicii Funerare in incinta spitalelor de stat - oameni fara scrupule! : Octombrie 04, 2016, 08:23:34
http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/familia-a-fost-anuntata-ca-a-murit-dar-cand-rudele-au-ajuns-acolo-pacienta-traia-cazul-socant-petrecut-la-bagdasar-arseni.html
4  Servicii Funerare / Serviciile Funerare in anul 2016 / Cum alegem o firma de Servicii Funerare ? : August 16, 2016, 10:36:50
Poate parea un lucru usor la inceput....
La fiecare colt de strada gasim cate un magazin cu Sicrie. Ne dam seama dupa capacul de sicriu scos in drum ..sau dupa coroana de plastic atarnata la geam ca acolo este un magazin de Servicii Funerare.
Asta in cazul fericit in care exista un magazin !
Sa mergem asadar si in mediul online unde gasim multe „ Firme” de Servicii Funerare, dar cand ceri indrumari catre magazin...esti convins ca aceasta vizita nu este necesara ! De ce ? Pentru ca acest magazin nu exista !
Acesti oameni va intra in casa, asa ca inainte de a alege o firma cu care sa colaborati asigurati-va ca acea firma exista si are un punct de lucru.
Nu alegeti in functie de pret ! Cu cat pretul este mai mic cu atat este mai atractiva respectiva firma..doar ca de cele mai multe ori acel pret nu este real !
La un pret foarte mic veti primi cu siguranta doar o parte din serviciile promise.. iar restul se adauga la final pe nota de plata..ajungand la un pret total diferit !
Nu mai vorbim de calitatea serviciilor oferite ..din moment ce apeleaza la astfel de inselatorii pentru a „prinde „ clientul .
Pentru a nu fi inselati intr-un astfel de moment , solicitati un contract pentru serviciile oferite sau un formular de comanda explicit cu oferta finala !
In cazul in care decesul are loc intr-un spital sau camin-spital .. nimeni nu va poate obliga sa alegeti o anume firma sau un anumit serviciu ! Daca simtiti ca aceste va sunt impuse , cereti explicatii si nu acceptati nici un serviciu obligatoriu ! Nu exista asa ceva !
Legislatia in vigoare nu permite nimanui sa va oblige sa alegeti un anume Furnizor de Servicii!
Si cel mai important : Alegeti o firma care va inspira incredere , pentru a nu avea neplaceri vis-a-vis de respectarea orelor sau de calitatea si imaginea oamenilor ce vor veni la dvs in casa si la inmormantare .
Cu cat veti primi mai multe explicatii despre serviciile alese, cu atat veti sti mai bine cum se va derula inmormantarea si puteti avea incredere in serviciile oferite !
5  Servicii Funerare / Serviciile Funerare in anul 2016 / "Firme" ce exista doar in mediul Online : August 16, 2016, 10:31:58
In momentul in care avem un deces in familie, cel mai la indemana pentru gasirea unei firme ne este INTERNETUL . La o simpla cautare de SERVICII FUNERARE gasim o lista interminabila de firme ,  care se bat in preturi mici ajungand sa promita si servicii gratuite ...numai numai "sa prinda clientul" !
In primul rand nimeni nu va ofera nimic gratuit ci isi deconteaza aceste servicii...lucru care in ziua de azi se practica de majoritatea firmelor din domeniu.
Dar nu asta este problema principala...
Uitandu-ne dupa pret sa fie cat de mic..omitem un mic aspect...sa verificam daca acea firma exista si in alta parte decat in mediul online!

Un site agramat dar bine promovat poate avea mai mult succes decat va puteti imagina!
Sub iluzia pretului mic..chiar "gratuit" ...nu ne interesam absolut deloc de OAMENII ce urmeaza sa ne intre in locuinta !
Ne trezim la usa cu niste indivizi dubiosi ce pretind a fi de la respectiva "firma" , ne promit ca ne fac totul foarte ieftin...ne aduc un sicriu dintr-un garaj situat cine stie pe unde..si dupa ce au pus mana pe acte..sunteti la mana lor si platiti cat vi se cere...pe motiv ca ...aaa...asta nu intra in banii aia..... va suna cunoscut?
Probabil ca acest domeniu este unul in care nu credeti ca puteti gasi si oameni de calitate...si de aceea nu aveti pretentii...dar sunt destule firme care isi respecta clientii...aveti variante..nu va multumiti cu putin !
Putina decenta intr-un moment sensibil nu este asa greu de gasit...
In concluzie...in loc sa fiti orbiti de cuvantul GRATUIT.. cautati pe acel site adresa magazinului , si daca au si poze reale cu angajatii...masinile firmei...magazinul..sau produsele oferite... cu atat mai bine !
Alegeti oameni ce va inspira incredere !
6  Serviciu informativ / Ajutorul de inmormantare / Ajutor de inmormantare - 2016 : August 16, 2016, 09:29:38
Dupa cum probabil ati auzit, statul le ofera pensionarilor un ajutor pentru inmormantare , care in anul 2016 a ajuns la 2680 lei .
Acest ajutor se ridica de la casa de pensii din raza careia pensionarul prima pensia, si se poate ridica de catre famlila decedatului ori de catre firmele de Pompe Funebre.
Atentie insa ...in ultimul timp majoitatea firmelor va spun ca va fac acest serviciu GRATUIT....dar nu este asa...este dreptul dumneavoastra sa stiti ca ei de fapt isi deconteaza in baza talonului de pensie 2680 de lei...nefacand astfel nimic GRATUIT !
Putem spune ca am conceput un pachet de baza cu care sa ne incadram in acest ajutor oferit de stat, si dumneavoastra nu trebuie sa mai achitati nimic suplimentar...dar asta este cu totul alta discutie !
Informati-va !!! Un client informat este imposibil de pacalit !
7  Serviciu informativ / Ajutorul de inmormantare / Răspuns: Ajutorul de înmormântare pentru 2012 : Februarie 25, 2012, 06:34:26
Stan, mulțumim mult pentru update-uri.

De asemenea pentru a întâmpina această măsură, am creat un pachet complet pentru înmormântare, în cuantum de exact 2117 lei, prin care oricine să poată beneficia de o înmormântare creștinească care să cuprindă toate cele necesare.

Mai multe detalii aici: pachet complet de servicii funerare ce se poate obține numai pe baza ajutorului de la stat.
De asemenea, vă putem ajuta să obțineți acest ajutor.
8  Servicii Funerare / Organizarea unui Parastas / Răspuns: organizarea unui parastas de catre profesionisti : Aprilie 26, 2011, 07:19:13
Stimate domnule Laurențiu,
Sincere condoleanțe pentru pierderea dumneavoastră.
Sperăm totuși, ca după ce ne veți fi contactat să treceți mai ușor peste aceste momente grele, în care noi ne vom strădui să vă oferim tot sprijinul de care aveți nevoie.
Pentru a intra în legătură cu noi, ne puteți apela la numărul nostru dedicat urgențelor non-stop: 0767.800.685 sau la telefonul de la magazin: 021-335.35.55.
De asemenea, pentru mai multe informații puteți vizita site-ul nostru la adresa www.funerare-servicii.ro sau accesând direct secțiunea pentru parastase.
Mulțumim.
9  Servicii Funerare / Decesul in strainatate - Repatriere / Continuare : Transport funerar international : August 22, 2010, 10:15:34
Transportul funerar internationl al corpului neinsufletit - in Romania:

•Se poate face numai in conditiile prevazute de legislatia nationala a tarii respective si in conformitate cu regulile internationale aplicabile;

•Personalul consular va poate oferi detalii in legatura cu transportul funerar international si va poate facilita contactul cu casele funerare care asigura transportul in Romania;

•Pentru transportul funerar international al corpurilor neinsufletite este necesar pasaportul mortuar; pasaportul mortuar se elibereaza de ambasadele sau consulatele Romaniei (pentru transportul urnelor cu cenusa cremata nu este necesar pasaport mortuar).

Aducerea corpului insufletit in romania se poate efectua cu masina sau cu avionul.
In cazul in care repatrierea se face cu avionul, este obligatoriu ca o firma de pompe funebre sa preia decedatul insotit de pasaportul mortuar de la aeroport.
10  Servicii Funerare / Decesul in strainatate - Repatriere / Informatii privind decesul in strainatate : August 22, 2010, 10:07:59
Daca un membru al familiei sau o ruda a dumneavoastra, cetatean roman, a decedat in alta tara, este bine sa stiti urmatoarele:

•Decesul trebuie inregistrat la autoritatile locale din tara respectiva;

•Decesul poate fi inregistrat si la ambasada sau consulatul Romaniei din tara respectiva (nu este obligatoriu);

•Daca ambasada sau consulatul Romaniei sunt notificate despre deces de autoritatile locale, acestea informeaza Ministerul Administratiei si Internelor din Romania, care va anunta familia despre decesul cetateanului roman;

•Inregistrarea decesului la ambasada sau consulatul Romaniei permite eliberarea de catre ambasada sau consulat a unui certificat de deces romanesc;


•Atentie: eliberarea certificatului de deces romanesc se poate face numai pe baza certificatului de deces eliberat initial de autoritatile locale din tara respectiva si pe baza altor documente prevazute de legislatia romana;


•Daca inregistrarea decesului nu s-a facut la ambasada sau consulat, atunci certificatul de deces romanesc va fi eliberat in tara, de autoritatile romane, pe baza certificatului de deces strain si a altor documente prevazute de legislatia romana;


•Daca decesul a fost cauzat de o actiune violenta, atunci solicitati interventia autoritatilor locale de politie pentru investigarea cazului; efectuarea investigatiilor poate intarzia procedura de transport funerar international a corpului neinsufletit;
11  Serviciu informativ / Ajutorul de inmormantare / Ajutorul de inmormantare - 2010 : August 21, 2010, 11:16:18
Ajutorul primit de la Stat pentru înmormântare a crescut de la 30 ianuarie 2010. Casa de Pensii  precizează care este modalitatea de acordare a ajutorului de deces. Cuantumul ajutorului de deces, anul trecut, a fost de 1.702 lei, iar, anul acesta, s-a stabilit la 1.836 lei. Ajutorul se acordă în cazul decesului asiguratului, pensionarului sau al unui membru de familie, care nu are drept propriu de asigurări sociale şi care se află în întreţinerea titularului la data decesului, şi unei singure persoane care face dovada că a suportat cheltuieli ocazionate de nefericitul eveniment.
Încasarea lui se face de către: soţul supravieţuitor, copilul, părintele, tutorele, curatorul, moştenitorul sau persoana care dovedeşte că a suportat cheltuielile de înmormântare, în cazul decesului asiguratului sau al pensionarului, sau de asigurat sau pensionar, în cazul decesului unui membru al familiei. Pentru anul 2010, cuantumul  ajutorului de deces este de 1.836 lei, în cazul decesului pensionarului, iar, în cazul decesului unui membru de familie al asiguratului sau pensionarului, ajutorul este de 918 lei. Noua valoare a ajutorului de deces este valabilă începând cu data de 30 ianuarie 2010, data intrării în vigoare a Legii nr. 12/2010 privind bugetul asigurărilor sociale de stat pe anul 2010.

Actele necesare pentru ridicarea ajutorului de înmormântare

Beneficiarii ajutorului pentru deces trebuie să prezinte următoarele acte pentru solicitarea bonificaţiei:
-cerere tip pentru persoanele asigurate cu contract sau declaraţie de asigurare sau cerere pentru plata ajutorului de deces pentru pensionari;
-certificat de deces în original şi copie;
-actul de identitate al solicitantului în original şi copie;
-acte de stare civilă ale solicitantului din care să rezulte gradul de rudenie cu decedatul sau, după caz, actul care atestă calitatea de moştenitor, tutore sau curator - original şi copie;
-actul din care să rezulte că s-au suportat cheltuieli ocazionate de deces.
Acest tip de ajutor este suportat integral din bugetul asigurărilor sociale de stat, cuantumul ajutorului în cazul decesului unui membru al familiei fiind jumătate din valoarea ajutorului cuvenit unui asigurat sau pensionar.
Ajutorul de deces se achită de către: angajator, în cazul decesului asiguratului salariat, respectiv al unui membru al familiei acestuia, sau de către gestionarul bugetului asigurărilor pentru şomaj, în cazul decesului şomerului sau al unui membru al familiei sale.
12  Serviciu informativ / Inmormantare cu masina de CARNE.... / Răspuns: Dimineata transportam salam...iar dupa masa... : August 15, 2010, 09:59:33
Buna ziua, imi cer scuze pentru intarzierea acestui raspuns...

Din pacate la noi totul este posibil....dar speram ca in urma aprobarii legii funerare de catre  guvern, sa se schimbe ceva .
 
Oricum nu mi se pare normal sa avem nevoie de o lege sa ne spuna ce nu e corect din punct de vedere moral...

Vanzare de sicrie la morga spitalului ...preoti ce conduc drice...ambulanta care mai degraba se grabeste sa sune la firma de pompe funebre cu care colaboreaza, decat sa si faca datoria, pentru care sunt platiti..etc...

Nu stiu daca preotii sau familiile acestora au voie sa desfasoare activitati comerciale...prin intermediul meseriei lor..asta trebuie intrebat la patriarhie. Si in bucuresti sunt biserici ce detin drice...chiar o sa ma interesez de treaba asta...

Va rog daca puteti sa atasati filmuletul.
Multumesc
13  Serviciu informativ / Inmormantare cu masina de CARNE.... / Răspuns: Dimineata transportam salam...iar dupa masa... : Iulie 15, 2010, 10:24:29
poza
14  Serviciu informativ / Inmormantare cu masina de CARNE.... / Dimineata transportam salam...iar dupa masa... : Iulie 15, 2010, 10:17:47
Aici pozele spun mai multe decat o mie de cuvinte ....Din pacate asa ceva se intampla in capitala  in anul 2010...FARA CUVINTE...
15  Serviciu informativ / Probleme, neclaritati? / Informatii diverse : Iunie 21, 2010, 10:51:34
Am creat acest topic dearece domeniul nostru de activitate nu este unul cu care te intalnesti zi de zi...si asadar... este normal sa aveti diverse nelamuriri cu privire la organizarea unei inmormantari.

Pentru ca de obicei aceste lucruri..cum ar fi decesul unei persone dragi ...ne iau pe nepregatite, nu avem la dispozitie timpul necesar pentru a ne informa .

De aceea , prin intermediul acestui topic speram sa va putem raspunde la diverse intrebari, si sa va indrumam spre a rezolva in cel mai scurt timp orice problema.

Pagini: [1] 2